Ontdek waarom therapie en coaching niet werkt.

god
Zoektocht
In 2000 begon ik mijn zoektocht in het spirituele bos. Ik heb echt van alles gedaan, maar niets was blijvend. Het bleef aan de oppervlakte en zocht naar iets wat ik niet kon duiden. Ik heb bij Roy Martina NEI, Emotioneel Evenwicht gedaan, Brandon Bays de helende reis,het enneagram bij WJ van de Wetering, NLP bij diverse instituten, Qi Gong, Yoga, Healing, hypnose, regressie en nog veel meer. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het niet echt werkt. Natuurlijk stel ik dat therapie en coaching niet werkt. Ik bedoel eigenlijk te zeggen dat het aan de oppervlakte blijft. Ik voel me daarin gesterkt door een aantal guru’s die me daarin bevestigden. Soms of vaak doet therapie meer kwaad dan het goed doet. Ik zie overal om me heen mensen boeken schrijven om zichzelf te profileren, maar zelf het te leven dat is iets anders. Alexander Smit zei ooit dat wie werkelijk gerealiseerd en verlicht is heeft geen energie om boeken te schrijven. “Mensen die boeken schrijven daar zit een luchtje aan”.

Ego zoekt spiritueel entertainment, events
Het ego wil een health club, een didgeridoo die trilt op je maag en denkt dat het alle bullshit zal helen. Je fantaseert over planeten en dimensies. Ja en het werkt wel allemaal even, maar als ik bijvoorbeeld bij spirituele dansevenementen kijk, dan zijn we toch maar allemaal autistisch verlicht. Dit was een mooie spiegel voor me.

Wie ben ik?
Waar ik naar zocht was de waarheid. Wie ik ben. Passie voor de waarheid ontwikkelen. Passie voor mezelf, mezelf 100 % te kunnen zijn. De stap van autische verlichting naar authentiek relateren gaat ervoor zorgen dat ik contact voel met mezelf en mijn omgeving en dat ik niet in een kloosterpositie hoef te gaan zitten.

Als je licht krijgt op je wezen dan wordt het opeens makkelijker. dat wil niet zeggen dat het altijd makkelijk is, zeker niet als je vast zit in een egopatroon. Simpel is het echter wel.

Als je bewust wordt van je wezen, dan ontwikkel je de tool om het blijvend te maken. Je ontwikkelt passie voor jezelf. Want dat wil jij toch? Wie wil er nu niet vreugdevol, blij, extastisch, etc zijn? Maar de andere kant van de medaille moet ook onder ogen gezien worden en daar liggen de geschenken van je boosheid, verdriet en bijv. afgeslotenheid verborgen.

Werkelijk jezelf kunnen vraagt authentiek contact:eerlijk met elkaar kunnen zijn ten dienste van de waarheid.

Ontdekkingsreis
Ik ben op een ontdekkingsreis in het authentiek relateren en ik vind het prachtig om ook anderen hierin te begeleiden. Zijnsbegeleiding noem ik het. Er hoeft niets anders aan jou en coaching is vaak gericht op sleutelen en hard werken. Stop met werken aan jezelf, wees gewoon jezelf.Laat ik zeggen dat alles wel heeft bijgedragen tot wie ik nu ben, maar dat er wat ontbrak dat is me nu wel duidelijk.

Breng je verhalen in dan kunnen we er naar kijken!