Er is geen tekort!

Tekort of Overvloed?

Laten we eens stilstaan bij tekort. Een tekort aan tijd, geld, werk, financieen………………………………………….Je weet wellicht dat tijd eigenlijk niet werkelijk bestaat. Het is een bedacht iets, maar niet werkelijk.

Als we stilstaan bij de media dan wordt er altijd gepraat over tekorten en dat er bezuinigd moet worden. Waarom? Omdat we een systeem hebben waar de rijken rijker worden en de minder bedeelden minder bedeeld. Er is een mooie documentaire (geld is schuld) die laat zien dat onze economie alleen maar kan groeien als er schuld gemaakt wordt. Onze economie kan alleen maar groeien door schuld en dat betekent dus dat er steeds meer schuld ontstaat en er dus meer bezuinigd moet worden. Is het niet vreemd dat er jaar op jaar gezegd wordt dat we moeten bezuinigen. Stel je eens voor dat er gezegd zou worden “alweer geen bezuinigingen, er is alweer een overvloed”. Het systeem wat we hanteren, klopt gewoon niet en je kunt ruiken dat je besodemietert wordt door deze boodschap.

De werkelijkheid
Laten we naar een andere realiteit gaan. Dat is wat ik de werkelijkheid noem. Het tegenovergestelde van tekort is overvloed. Er is genoeg voor iedereen op deze aarde. En dat is in werkelijkheid ook zo. Het punt is dat we tot op heden een beeld hadden van onszelf over tekort. Het systeem wat we hanteren is gebaseerd op dat de aarde in bezit is van een groep mensen. Maar deze Aarde behoort aan iedereen. Het is ons thuis en ons huis.

Veranderen
Hoe veranderen we dit systeem? Door bij jezelf te beginnen! Ga stilstaan bij wie je werkelijk bent. En ontdek dat de overvloedstoestand jouw geboorterecht en geboortetoestand is. Als je gaat stilstaan bij wie je bent ( liefde, vreugde, wakkerheid, levendigheid, blijheid, etc) ontdek je dat. Dat is je werkelijke staat. DE WERKELIJKE STAAT!

Bewustzijn!
Wie jij werkelijk bent is Bewustzijn. En in dat bewustzijn verschijnt je lichaam, gedachten, ideeën, gevoelens, emoties, geur, beelden, objecten, etc. er is iets aanwezig dat er altijd is. Het is moeiteloos en gaat zonder inspanning. Alles wat je kunt waarnemen is niet ware zelf (ja je lichaam ben je ook).

Hoe je in overvloed kunt gaan creëren, daar vertel ik in een ander blog.