Bewustzijn en ZhiNeng Qi Gong

Bewustzijn & Zhineng Qi GongEen uitnodiging
Welkom hier bij Jezelf. Dit is een uitnodiging om Jezelf te ervaren als ruimte, ontspanning, stilte, kracht, liefde. Vanaf 18 januari in Koog aan de Zaan ga ik wekelijks les geven op de maandag, woensdag en donderdag in Bewustzijn en Zhineng Qi Gong en kun je bovenstaande gaan ervaren.

In 2000 begon ik met de opleiding tot Chineng Qi Gong docent en sindsdien heb ik mezelf ontwikkeld alsmede dat de vorm zich daarin heeft aangepast. Dat is ook de reden dat ik de lessen Bewustzijn en Zhineng Qi Gong noem. Het is niet de bedoeling om enkel en alleen oefeningen te doen maar het vraagt je ook bewust te worden van patronen of andere zaken die je belemmeren. Dat kunnen we niet oplossen door alleen maar even te mediteren.

Wat is Zhi Neng?

ZhiNeng is een efficiente Chinese Bewegingsleer ontwikkeld door grootmeester in Tai chi en Qi Gong Dr. Pang Ming. Hij ontwikkelde een ziekenhuis waar mensen genazen van de ergste ziektes door 8 uur per dag te oefenen en dat maandenlang. Zhineng is eenvoudig te doen en werkt efficient. Zelf ervaar ik dat het dieper gaat dan Yoga. Yoga is fijn om te doen en vooral fysiek lekker om te doen. Zhineng begeeft zich ook meer op het energetische vlak.

Combinatie Bewustzijn en ZhiNeng

Op een gegeven moment kwam ik in aanraking met het verschijnsel satsang, wat betekent zitten in wat werkelijk is. Ik bestudeerde Non-Dualiteit (geen 2, maar 1) en de Indiase filosofie Advaita Vedanta. Daarin ontdekte ik wie ik werkelijk ben. Kort door de bocht gezegd ben ik Bewustzijn en dat is ook de reden dat ik de lessen Bewustzijn en Zhineng noem. Ik kan Zhineng nu nog beter begrijpen en ervaren, juist door de Advaita en satsangs.

Persoonlijke inbreng

Ik heb ervaren dat iedereen problemen en uitdagingen ervaart. Door jezelf in te brengen kun je aan het licht krijgen wat er nu precies speelt en kunnen we helderheid creeren. Daar hebben we elkaar voor nodig. Het alleen doen van onze yoga en zhineng oefeningen is niet genoeg. Ik dacht altijd dat ik stil moest blijven, omdat mijn leraar zei keep quiet, maar ik ontdekte juist door me in te brengen dat ik mijn kwetsbaarheid vermeed. De lessen nodigen je dan ook hiervoor uit. En als je niet durft, dan breng je bijvoorbeeld in dat je niet durft.

Adres:

Eendrachtstraat 29 Koog aan de Zaan
Aanmelden: patrickbaijards@gmail.com of 0636055811

Lestijden:
ma.wo.do.
1930 tot 2130

Per les is het 10 euro.
Aanmelden vooraf want er is beperkt ruimte.